Известие

Collapse
No announcement yet.

Странен шум от волана

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Странен шум от волана

Здравейте колеги,

От няколко дни в колата ми се появи странен шум идващ от волана. Когато завивам от волана се чува звук, все едно има пясък или нещо такова вътре, доста ме дразни. Ако някой е имал подобен проблем нека сподели. Мисля си дали може да се отвори волана, но не знам как стоят нещата с Airbag-а. Моля ако някой има информация да сподели.
    Alfa 156 1.9 JTD 2002 Distinctive
    Alfa 155 1.7 TS - ex
    sigpic

Първоначално публикувано от BGSpider Покажи съобщение
    Здравейте колеги,

От няколко дни в колата ми се появи странен шум идващ от волана. Когато завивам от волана се чува звук, все едно има пясък или нещо такова вътре, доста ме дразни. Ако някой е имал подобен проблем нека сподели. Мисля си дали може да се отвори волана, но не знам как стоят нещата с Airbag-а. Моля ако някой има информация да сподели.
    Вариант 1:
    Воланът ти опира в некоя от пластмасите около кормилният прът и когато въртиш с трие в тях
    Вариант 2:
    Ролката на лентовия (стъпковия) кабел на еърбег също пристъргва понякога

И в двата случая трябва да се заслушаш, за да чуеш шума
    156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
    Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Първоначално публикувано от BGSpider Покажи съобщение
      Здравейте колеги,

Волана не може да се отвори , А звука най вероятно идва или от триене на пластмаса или разбити лагери на кормилния прът. Там нищо не може да се сменя сваля се волана и еърбега и се сменя цялата конзола с кормилния прът механизма за регулиране и двете карета. Аз лично моята я смених заради един некомпетентен "майстор" който твърдеше че имам разбити карета а проблема беше в рейката ако искаш пиши имам здрава конзола на разумна цена
      156 1,8 ТS 99
      Nissan Murano 2005

Comment

Колеги благодаря за отговорите. Все пак искам да попитам ако има разбити лагери на кормилния прът не трябва ли да има и някакви други смущения освен шума?
        Alfa 156 1.9 JTD 2002 Distinctive
        Alfa 155 1.7 TS - ex
        sigpic

Comment

Залагам за лентов кабел на ербега.
          sigpic Alfasud/156 1.8ex
          156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

аз имах тракане във волана оказа се разхлабена пръчка на рейката
            sigpic98.ALFA 156 1.8 T.S. ALFA ROMEO 33 1.4 GT 1300 JUNIOR

Comment

Working...